Langtidsstegt lammebov med urter, hvidløg og ansjoser
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Langtidsstegt lammebov med urter, hvidløg og ansjoser
Pil halvdelen af hvidløgene og stød dem i morter til en fin pasta sammen med ansjoser og rosmarinkviste. Bland med salt, peber og olivenolie. Smør blandingen på lammeboven. Skær rodfrugterne i rustikke klodser og skær løg i tynde skiver. Læg dem lagvis i et ovnfast fad samme med tomater i skiver og krydr med salt og peber undervejs. Læg laurbærblade og de resterende hvidløgsfed ved. Hæld fond over og drys med timian. Dryp en smule olivenolie over.
Sæt lammeboven oven på rodfrugterne sammen med halve citroner og bag i ovnen ved 120°C i 6 timer. Skru til sidst ovntemperaturen op på 225°C, til lammeboven og rodfrugterne er gyldne.
Information om kødet:
Lammebov er en del af forenden på dyret. Udskæringen er muskuløs og indeholder en del bindevæv, hvorfor en lammebov kræver god tid til tilberedningen. Det er i kød som dette, den mest karakteristiske smag af lam forekommer.
Giv det god tid, og belønningen er fantastisk.


